Clătite Cu Scorțișoară-Alune
Clătitele cu scorțișoară-alune ar putea fi doar masa de dimineață pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 22g de grăsime, și un total de 394 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 63 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână praf de copt, lapte de unt, ouă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 52%. Acest scor este destul de bun. Încercați Clătite Cu Scorțișoară-Alune, Clătite de scorțișoară de mere din grâu integral cu sirop de scorțișoară, și Clătite Din Făină De Alune-Porumb pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Prăjiți alunele într-o tigaie de copt de 10 x 15 inci într-un cuptor obișnuit sau cu convecție de 350 până devin aurii sub piei, 7 până la 10 minute.
Se toarnă pe un prosop curat de lenjerie. Când nucile sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, frecați prosopul pentru a îndepărta pielea liberă. Învârtiți alunele într-un robot de bucătărie până se toacă mărunt sau se toacă mărunt cu un cuțit; ar trebui să aveți 1 1/4 căni. Rezervați 1/4 cană pentru a presăra clătitele fierte.
Într-un castron, amestecați făina universală, făina integrală de grâu, zahărul, scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un castron mic, bateți ouăle, zeama și untul până se omogenizează. Se amestecă amestecul de ouă în amestecul de făină până se umezește uniform, apoi se amestecă ușor restul de 1 cană de alune.
Așezați o tavă antiaderentă sau o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu (350). Când este fierbinte, acoperiți ușor cu ulei și reglați căldura pentru a menține temperatura. Puneți aluatul în porții de 1/3 cană pe grătar și gătiți până când clătitele se rumenesc pe fund și marginile încep să pară uscate, aproximativ 2 minute; întoarceți cu o spatulă largă și rumeniți alte părți, cu 1 1/2 până la 2 minute mai mult. Acoperiți tigaia cu mai mult ulei, după cum este necesar, pentru a găti clătitele rămase.
Serviți clătitele ca fierte sau păstrați-le calde într-un singur strat pe foi de copt într-un cuptor de 200 timp de până la 15 minute.
Se presară cu alune rezervate.