Cartofi gratinați perfecți
Gratinarea perfectă a cartofilor durează aproximativ 1 oră și 10 minute de la început până la sfârșit. Pentru 69 de cenți per porție , primiți o garnitură pentru 16 persoane. O porție conține 385 de calorii , 9 g de proteine și 23 g de grăsimi . Această rețetă este apreciată de 2355 de gurmanzi și bucătari. Vă este oferită de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto-ovo-vegetariană . Mergeți la magazin și cumpărați piper, unt, smântână grasă și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. Luând în considerare toate aspectele, am decis că această rețetă merită un scor absolut de 56% . Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Gratinarea cartofilor cu mărar Havarti , Gratinarea ceapei Vidalian {Ceapă înflorită la cuptor} și Gratinarea pâinii .
Instrucțiuni
Urmărește cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeți o tavă mare de copt cu untul.
Tăiați cartofii în bețișoare, apoi tăiați bețișoarele pentru a forma un cubul.
Combinați smântâna și laptele într-un bol.
Adăugați făina, sarea și puțin piper.
Amestecă bine cu un tel, astfel încât făina să se încorporeze în amestecul de lapte/smântână.
Adăugați cartofii tăiați cubulețe în tava de copt pregătită și turnați amestecul cremos peste tot.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți timp de 20 până la 30 de minute.
Îndepărtați folia și coaceți încă 15-20 de minute. Chiar înainte de servire, presărați brânză rasă și introduceți din nou în cuptor până când brânza se topește și face bule, 3-5 minute.
Presărați ceapă verde și serviți fierbinte. Cremos, delicios și divin.