Canzanese De Pui
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Canzanezul de pui. Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară servește 2 și costă $7.52 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 134g de proteine, 125g de grăsime, și un total de 1762 calorii. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână frunze de dafin, vin, pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma sarea de mare grosieră, puteți urma acest fel principal cu Coaja de ciocolata-migdale cu sare de mare ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Canzanese De Pui, I ain ' t Chicken Chicken: piept de pui prăjit crocant cu portocală și Cardamom, și Cel Mai Bun Pui Mărunțit Pentru Preparatele Tale De Pui + Bulion De Pui De Casă.
Instrucțiuni
Adăugați 3 linguri de sare kosher sau sare de mare grosieră într-un castron mare. Se dizolvă în aproximativ 1/2 cană de apă caldă.
Așezați bucățile de pui în castron și acoperiți cu apă rece (aproximativ 4 căni).
Lăsați să stea aproximativ 1 oră.
Aranjați bucățile de pui într-un singur strat într-o tigaie și adăugați Salvia, frunzele de dafin, usturoiul, cuișoarele, rozmarinul, boabele de piper și ardeiul roșu.
Tăiați prosciutto în cuburi mici și presărați-l peste pui.
Adăugați vinul și apa. Nu adăugați sare, deoarece prosciutto va condimenta vasul. Acoperiți și fierbeți până când puiul este doar gătit, 30 până la 35 de minute.
Scoateți puiul pe o farfurie și reduceți sucurile de gătit până se concentrează și puțin siropos—gustați-l pentru a vedea.
Serviți puiul în boluri puțin adânci cu sucurile (și usturoiul tăiat și prosciutto) lingurate deasupra. Ștergeți sucurile cu pâine de țară.
Un fel de mâncare grozav de pui merită (și depinde de) un pui grozav—cumpărați pasărea de cea mai bună calitate pe care o puteți găsi. Cel mai bun loc pentru a căuta este o piață a fermierilor.
Puiul nu se rumenește niciodată, așa că, dacă prezentarea este treaba ta, evită—ți ochii-sau pur și simplu trage carnea din oase și fă o salată caldă cu escarolă, bulion și prosciutto. Sau folosiți carnea și sosul pentru a face un fel de mâncare foarte simplu pentru paste. Orice ai face, ai grijă să nu gătești prea mult puiul. Și serviți-l imediat după gătit, când aromatele sale sunt cele mai intense.
Rețeta originală a spus că servește 4, dar când am făcut felul de mâncare pentru mama și pentru mine, am lustruit totul. Contați pe el doar servind 4 dacă faceți o grămadă de garnituri.
Poate părea ciudat să cumperi prosciutto scump și să-l tai în cuburi, dar nu te zgârci la calitatea prosciutto. Am făcut o dată și am fost pedepsit cu un sos sărat. Dacă puteți obține doar prosciutto indiferent, adăugați mai puțin din el.
"Îmi amintesc că am folosit rețeta prima dată pentru că puiul era accesibil pentru o mulțime și ingredientele păreau atunci diferite, dar nu ciudate. Această rețetă pe măsură ce am citit-o și am recitit-o de-a lungul anilor m-a împins să aflu mai multe despre gătit. De ce să nu rumenim bucățile de pui? (Giobbi nu.) Ce zici de a pune totul împreună și de a-l lipi în cuptor? Ce se întâmplă dacă am tocat condimentele și le-am pus în cavitate și sub pielea unui pui prăjit și apoi, bine, l-am prăjit? Rețeta cu aromele sale dovedite în timp (cel puțin înapoi la Renaștere?) nu a eșuat niciodată.
"Pentru mine, aceasta este una dintre acele rețete care se permută la nesfârșit pe măsură ce anotimpurile, ocazia sau starea de spirit a bucătarului se schimbă. Uneori (des) rumenesc puiul, uneori folosesc pancetta în loc de prosciutto, alteori adaug puțină roșie tocată, alteori introduc ciuperci porcini. Dacă compania de la cină are restricții alimentare, măslinele negre vindecate cu ulei pot sta în locul cărnii de porc. L—am încercat doar cu piept de pui dezosat—satisfăcător—și cu găină de Guineea-excelent."
De la Jonatha Ceely, e-mail18 mai 1969: "CHICKEN BIG", de CRAIG CLAIBORNE. REȚETĂ DE ED GIOBBI, CARE A ADAPTAT-O DE LA UN PRIETEN DE FAMILIE DIN ITALIA.—1969
Retipărit din cartea de bucate ESSENTIAL NEW YORK TIMES de Amanda Hesser. Compilație copyright (c) 2010 de The New York Times Company și Amanda Hesser. Rețete și text retipărit copyright (c) 2010 de The New York Times Company. Folosit cu permisiunea editorului, W. W. Norton & Company, Inc.