Aluat De Bază Dulce
Aluatul de bază dulce este un vegetarian rețetă cu 5 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 12g de grăsime, și un total de 418 calorii. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți drojdie activă în pachete, gălbenuș de ou, lapte și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. 13 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Funcționează bine ca o farfurie foarte accesibilă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este destul de bun. Încercați Aluat Dulce De Bază, Aluat De Drojdie Dulce De Bază, și Aluat De Pizza De Bază pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți 1/2 cană de apă și laptele într-o cratiță la foc mic până când un termometru înregistrează 100 grade F până la 110 grade F.
Se scoate de pe foc și se presară drojdia deasupra, apoi se presară cu un vârf de zahăr; deoparte, netulburat, până se spumează, aproximativ 5 minute.
Bateți untul topit, gălbenușul de ou și vanilia în amestecul de drojdie până când sunt combinate. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul rămas, sarea și nucșoara. Faceți o fântână în centru, apoi adăugați amestecul de drojdie și amestecați cu o lingură de lemn pentru a face un aluat gros și ușor lipicios. Întoarceți-vă pe o suprafață înmuiată și frământați până când este moale și elastică, aproximativ 6 minute. Formați-vă într-o minge.
Ungeți un bol mare cu unt.
Adăugați aluatul, întorcându-vă pentru a acoperi ușor cu untul. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească la temperatura camerei până când aluatul este dublat în dimensiune, aproximativ 1 oră, 15 minute.
Întoarceți aluatul din castron și frământați scurt pentru a elibera excesul de aer; re-formați într-o bilă și reveniți la castron. Ungeți ușor o bucată mare de folie de plastic și așezați-o direct pe suprafața aluatului. Acoperiți vasul bine cu folie de plastic și refrigerați cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Sursă foto: Johnny Miller